Gate Services

Wij hebben een aantal processen en technologieën toegepast om containers zo efficiënt mogelijk te behandelen en zodoende wachttijden voor vrachtwagens te verminderen.

hero-image

Gate Procedures


Om vertragingen of onveilige situaties voor vrachtwagens en andere bezoekers van de terminal te voorkomen, kan het nodig zijn om het aantal vrachtwagens op de terminal te reguleren om files op de N15 te voorkomen. Controleer onze operationele updates om te zien of onze Pre-Gate Procedure in werking is. Het Pre-Gate gebied bevindt zich naast de terminal: Pre-Gate Area Map.

1. De chauffeur dient een actieve CargoCard met fingervein te hebben. Het aanvragen van een kaart kan via online.secure-logistics.nl

2. Als de TAR-code NIET OK is, is er geen toestemming om de terminal op te komen.

3. Voor meerdere transacties moet de TAR-code worden gekoppeld. (1 TAR-code per bezoek)

4. Blijf in uw cabine. Het Gate gebied is niet toegankelijk voor voetgangers.

hero-image

Procedure voor het afzetten/ ophalen van containers

1: Vrachtwagenchauffeur/ bedrijf kondigt containerbezoek vooraf aan (via www.portbase.com) volgens de procedure en ontvangt een TAR-code met een OK-status.

2: Vrachtwagenchauffeur arriveert bij de terminal, scant CargoCard, fingervein en registreert zich met TAR-code bij de eerste zuil

3: Vrachtwagenchauffeur rijdt door de camerapoort. De camerapoort verifieert het kenteken, het containernummer, IMO-labels (indien nodig) en de aanwezigheid van een zegel (indien nodig).

4: Vrachtwagenchauffeur moet zijn zegelnummer bij de tweede zuil invoeren (alleen bij inleveren volle containers).

5: Gate Clerk neemt het verzoek in behandeling.

6: Interchange met routeplan wordt afgedrukt voor de chauffeur.

7: Chauffeur kan naar de blokkengroep gaan om de container te laden of lossen. Bij de blokkengroep moet de chauffeur zijn CargoCard aanbieden bij de zuil en zijn twistlocks losmaken.

8: Wanneer de container geladen/gelost is, moet de vrachtwagenchauffeur de twistlocks vergrendelen en zijn zegelnummer registreren (indien nodig) voordat hij naar de uitgaande camerapoort gaat.

9: Vrachtwagenchauffeur moet zijn CargoCard scannen bij de uitgaande camerapoort om door te gaan naar de uitgaande gate. De camerapoort controleert het kenteken, het containernummer en het zegelnummer.

10: De chauffeur dient zijn zegelnummer/ schade in te voeren bij de zuil (indien nodig). Bij deze zuil zal de interchange geprint worden.

11: CargoCard scannen bij de laatste zuil om de terminal te verlaten.

Shipping lines

Wil je meer weten?

Neem contact op met onze commerciële afdeling

Neem contact op
hero-image

Gerelateerde diensten